2018 bedankt!

Het einde van 2018 nadert…

 

Eigenlijk stelt zo’n wisseling van het jaar niets voor. Toch blik ik automatisch terug op wat er allemaal is gebeurd.
Op privévlak was het begin van het jaar erg turbulent. Twee grote verliezen vlak achter elkaar brachten mij van mijn stuk en het duurde even voordat ik hier weer bovenop was gekrabbeld. Het voelde voor mij alsof ik het eerste kwartaal stil stond, andere zaken hadden prioriteit. Vanaf het tweede kwartaal begon mijn jaar pas zakelijk gezien.

 

Terwijl ik het verlies een plekje gaf, zette dit tegelijkertijd ook een hoop in perspectief. Het heeft mij bewust gemaakt van de richting waarin ik mijn bedrijf wil sturen en wat voor houding ik vooral níet meer wil hebben. Ik was klaar om meer te gaan durven en doen. En om krachtiger en bewuster in het leven te staan.
Dit besluit heeft tot mooie projecten en portretsessies geleid waar ik ontzettend trots op ben.

Een van de tofste portretsessies was voor mijn moeder, dit is iets wat mij altijd bij zal blijven en ik heb de portretten ter herinnering. Ik denk dat een van die portretten mijn meest favoriete foto is die ik dit jaar heb gemaakt!

Daarnaast voelde ik dit jaar echt waardering vanuit klanten voor wat ik voor ze kan betekenen. Het is een super fijn gevoel dat ik een ander kan helpen en zich goed over zichzelf kan laten voelen.

Een van de grootste uitdagingen voor mij was dat ik dit jaar les mocht geven aan Havo en VWO 4 klassen op mijn voormalige middelbare school. Dit was heel erg leuk om te doen en heeft zeer waarschijnlijk nog een staartje in het nieuwe jaar… 🙂

 

In 2019 zal ik nog meer nieuwe uitdagingen aan gaan. Ik ga namelijk verschillende workshops geven. Het lesgeven heeft mij de extra duw en het vertrouwen gegeven dat ik dit nu echt ga doen.
Onder andere een basisfotografie workshop voor de beginnende fotograaf, waarbij je in een dag tijd leert hoe je jouw camera volledig manueel in kunt stellen om alles uit de camera te halen.
Ook komt er een workshop om ondernemers te leren hoe zij betere en mooiere foto’s kunnen maken voor hun social media kanalen.

 

Later in het jaar wil ik hier nog een workshop aan toevoegen voor fotografen die meer willen leren over portretfotografie. Waarbij onder andere lichttechnieken, poseren, voorbereiding/moodboard maken en retouchering aan bod komen.
Schrijf je in op mijn nieuwsbrief en houdt mijn social media kanalen in de gaten om op de hoogte te blijven van de eerste data!

Mijn grootste droom en wens voor 2019 is om een studio buiten huis te kunnen starten… hier droom ik al een tijdje van, dus hier werk ik langzaam maar zeker naartoe 🙂

Wat zijn jouw dromen voor 2019?

Ik wens je hele fijne feestdagen en een schitterend nieuwjaar!

X Esther

Meer leesvoer