Het niet perfecte plaatje

Gisteren kreeg ik zulke lieve reacties op mijn foto en verhaal. Iedereen is altijd zo lief en complimenteus wanneer ik een foto van een klant of mijzelf plaats. En daarna zeggen ze meteen: zo fotogeniek ben ik niet, zo sta ik nooit op de foto, dat gaat bij mij echt niet lukken, ik vind op de foto gaan verschrikkelijk.

….wacht heel even….

De foto die je nu ziet is de állereerste foto die ik maakte uit een reeks, de foto van gisteren is daar ook eentje van. Ik had net een nieuwe flitslamp gekocht en wilde wat licht opstellingen uitproberen. Meestal zet ik eerst een set neer, ga zelf zitten om het licht te testen en daarna maak ik mezelf pas klaar om écht op de foto te gaan.

Dat was hier dus ook het geval. Het was ochtend, zoals je ziet was ik duidelijk nog slaperig en had ik gezelschap van twee rode kringen onder mijn ogen. Ik werd bijna in de verleiding gebracht om deze foto in het zwart wit te plaatsen omdat die wat meer vergevingsgezind is haha, maar nee ik wil niet de makkelijke uitweg kiezen, ik wil eerlijk met jullie zijn.

Wat ik wil zeggen… iedereen staat wel eens onvoordelig op een foto, niemand is perfect en de meest perfecte plaatjes zijn niet echt. Durf toch de uitdaging eens aan te gaan om professionele foto’s van jezelf te laten maken. Met aandacht en iemand die bewust naar jou kijkt, die jou echt ziet kun je niet anders dan stralen en precies zoals jij bent op de foto worden vastgelegd.

De imperfecties die jij aan jezelf ziet zullen er nog steeds zijn, maar als je op een andere manier naar jezelf leert kijken zijn die opeens niet zo belangrijk en aanwezig meer.

Meer leesvoer