Lichaam & Geest

Traits Studio lijkt voor mensen die mij nog niet goed kennen mogelijk alleen op het uiterlijk te focussen. Je ziet wat ik aanbied: visagie, haarstyling, kledingadvies, fotografie. Allemaal uiterlijk georiënteerd. Maar het doel van Traits Studio is om door middel van fotografie het zelfvertrouwen van vrouwen een boost te geven, en dat kun je niet doen door alleen naar het uiterlijk te kijken.

Lichaam en geest gaan hand in hand wanneer je op welke manier dan ook een positieve verandering wilt geven aan je leven, zo ook voor het zelfvertrouwen. De manier waarop jij naar jezelf kijkt zegt meer over jouw mentale gesteldheid dan over jouw uiterlijk. We kunnen onszelf zo makkelijk klein maken, terwijl dat niet nodig is. Klinkt als makkelijk praten, de werkelijkheid is natuurlijk anders. Vaak zitten negatieve gedachten zo vast geroest in je hoofd dat je die door de jaren heen als waarheid bent gaan aannemen. Wanneer je er bewust van bent dat die gedachten er zijn en deze jou belemmeren, kun je er iets aan gaan veranderen. Dit is een ontzettend moedige stap om te nemen. En dat is ook precies hetgeen waarbij ik je wil helpen.

Tijdens een consultatiegesprek vind ik het dan ook fijn om te horen waarom je portretten van jezelf wilt. Waarom nu, waarom niet eerder, waarom vind je dat je niet fotogeniek bent, waarom vindt je dat je niet goed genoeg bent? Maar vooral ook het positieve benadrukken: Wat wil je van jezelf laten zien, wat maakt jou ‘jou’, wat is een kant van jezelf die je nooit iemand laat zien maar waar je trots op bent? Ik wil iemand echt leren kennen, zodat ik díe versie kan laten zien op de foto.

Momenteel ervaar ik zelf hoe nauw mijn lichaam en geest met elkaar verbonden zijn. Sinds vorige zomer ga ik regelmatig naar de sportschool, hier volg ik bokslessen en doe ik aan krachttraining. Hiervoor basketbalde ik, maar helaas kon ik dit niet voortzetten vanwege een langdurige blessure. Toch wilde ik weer in beweging komen omdat ik inmiddels al minstens een half jaar stil zat, mijzelf steeds minder leuk begon te vinden en ik heel erg klaar was met die ontevredenheid. Ook mentaal gezien zat ik er doorheen zoals je in mijn vorige blogpost kon lezen. Ik had duidelijk iets nodig om mij op te peppen. Sinds ik ben begonnen ervaar ik veel positieve energie. Ondanks dat er qua uiterlijk nog niet veel verschil zichtbaar is, voel ik mij veel beter in mijn vel zitten. Ik voel dat mijn lichaam sterker wordt, dat geeft zo’n enorme kick. Doordat ik nu zo bewust ben van mijn lichaam en hoe hard het werkt en ik een veel positievere mindset heb, vind ik het mooier en voel ik mij er prettiger in.
Ik ben zo veel vrolijker, energieker en ik vind dat ik er mag zijn.

There, I said it.

Wanneer was jij voor het laatst echt tevreden met jezelf, en kon jij oprecht zeggen dat je jezelf mooi vindt van binnen en buiten?

Liefs, Esther

Meer leesvoer