Mijn verhaal

Er is een duidelijke reden waarom ik Traits Studio heb opgericht. Het ligt dicht bij mij en ik vond het nodig om vrouwen iets moois van en voor zichzelf te gunnen, waar ze op de lange termijn ook iets aan hebben.
Traits Studio is mijn kindje, het is het resultaat van de groei die ik zelf heb doorstaan als persoon. Het is iets wat duidelijk zijn tijd nodig had. Maar hoe meer ik anderen vrouwen om mij heen sprak, hoe meer ik overtuigd raakte dat wat ik doe een toegevoegde waarde heeft. Het is groter dan alleen de mooie plaatjes die ik schiet.

 

Het is zo makkelijk om slecht over jezelf te denken. Wanneer je die negatieve stem eenmaal niet meer los kunt koppelen van jezelf, zit je vast in een cirkel. Je voedt jezelf met negatieve gedachtes waardoor dat uiteindelijk het enige is waar je uit bestaat. Het is heel moeilijk om die stem te herkennen, los te koppelen, van een afstandje te bekijken en er tegen in te gaan. En bovenal: dat positieve tegengeluid ook écht te geloven.

 

Zo heb ik dit ervaren. Ik herkende en erkende het probleem pas toen ik zo’n 1,5 jaar geleden vastliep met mijn bedrijf en maar niet verder kwam. Ik wist dat het enige wat mij weerhield om te groeien ikzelf was. Er waren zoveel onzekerheden en blokkades om mijn zelfbeeld heen gekropen die zich zo aan mij vast klampten dat ik geen stap meer vooruit kon zetten.

 

Dit kon zo niet langer doorgaan. Ik wilde niets liever dan hier uit komen en verder kunnen gaan, waardoor ik heel hard heb gewerkt aan mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik heb veel open en eerlijke gesprekken gevoerd met mensen om mij heen, ik heb professionele hulp ingeschakeld, leerzame workshops gevolgd en geleerd wat mijn valkuilen en sterke kanten zijn. Er zijn zoveel waardevolle inzichten op mijn pad gekomen, waardoor ik zeker weet dat ik in positieve zin ben veranderd en niet meer de persoon ben van een jaar geleden.

 

Een portret van mij van zo’n ongeveer 8 jaar geleden, gefotografeerd door mijn toenmalige klasgenootje Sennur Hokelekli. Ik was een heel onzeker en verlegen meisje. 

 

 

Hoewel deze groei voornamelijk een mentaal proces was, staat het wel heel erg in verband met hoe ik nu letterlijk naar mezelf kijk. Mijn zelfbeeld is zowel mentaal als fysiek vele malen positiever. Natuurlijk zie ik nog steeds mijn imperfecties, maar ik weet nu beter wie ik ben en accepteer hierdoor ook dat dingen nu eenmaal zo zijn. Of dit nu karaktertrekken zijn waarvan ik soms denk; waarom doe ik dit op deze manier? Of dat dit uiterlijke dingen zijn die ik liever anders zou zien. Het hoort bij mij en ik leer hoe ik hier op een liefdevolle wijze mee om kan gaan.

 

Nu is het mijn beurt om anderen te helpen. Dit doe ik door middel van portretfotografie. Op de foto gaan is voor vele mensen iets wat ze liever niet doen, omdat het als confronterend wordt gezien. Daarom vermijden we die camera maar en wachten het moment af tot we wel tevreden zijn met onszelf. Wat nooit zómaar zal gebeuren, dus schuiven we dat moment continu vooruit.

 

Wat als ik je zeg dat je nú goed genoeg bent? Beter nog: ik zal het je laten zien.
Wij ontwerpen samen een portretsessie die volledig bij jou past. We bespreken aan de hand van 2 foto’s – een waar je vindt dat je goed op staat en een waarvan je vindt dat je er niet goed op staat – waarom jij deze portretten van jezelf wilt laten maken en hoe je wilt overkomen. Welke kant van jou heb je al een tijd niet meer gezien of misschien zelfs nooit, maar heb je eindelijk de durf voor om die te tonen? Hoe wil jij jezelf herinneren en hoe wil jij dat anderen jou zullen herinneren?

 

Ik hou niet van haasten en de vlugge wereld waarin we nu leven. Ik geef je met Traits Studio alle aandacht en tijd om je volledig op je gemak te stellen en de mooiste portretten van je te maken die je ooit hebt gezien. Laat die portretten een herinnering voor jezelf zijn, aan de dag dat je jezelf in een ander licht zag, vereeuwigd op beeld. Iets om aan op te klimmen als je toch even vervalt in oude gewoontes en negatieve gedachten. En ook: laat het een overwinningstrofee zijn. Want hee, je hebt het toch maar geflikt, je hebt je volledig opengesteld en voor die camera gestaan!
Stiekem had je er tegen alle verwachtingen in zelfs plezier in ;).

 

 

Liefs, Esther

Meer leesvoer