Over Traits Studio

Mijn visie

Iedere vrouw verdient het om een mooi portret van zichzelf te hebben. Om naar zichzelf op te kijken en zich trots te voelen. Maar niet alleen het eindresultaat geld, ook de ervaring en de weg naar dit portret toe is van enorm belang. De groei die erbij komt kijken, van cameraschuw naar open breken voor de camera. De groei van het zelfvertrouwen. En laat het eindresultaat een herinnering zijn aan dit zelfvertrouwen. Jij bent van waarde, precies zoals je nu bent.

Ik weet hoe het is om weinig zelfvertrouwen te hebben en in strijd met jezelf te zijn. Ook weet ik wat een goed portret van jezelf voor jou kan betekenen, hoeveel trots en zelfliefde je hier uit kunt halen. De combinatie van de twee is daarom een logische optelsom voor mij en ik gun het iedereen dit te ervaren.

Portretfotograaf Esther Kuijpers

Wie is Traits Studio

Mijn naam is Esther, een 29-jarige portretfotograaf. Ik woon in Brabant samen met mijn vriend Bas en teckel Pippa.

Rond mijn 14e ben ik begonnen met fotograferen.
Ik experimenteerde met het zelfportret en creëerde werelden en verhalen vanuit mijn ouderlijk huis. Zo begon mijn liefde voor het portret en voor photoshop, omdat het mij liet zien dat je jouw ideeën om kunt zetten tot beelden en er geen grenzen aan deze creativiteit zitten.

Het portret heeft mij altijd geïnteresseerd: hoe is het ontstaan, voor wie was het oorspronkelijk bedoeld, wat voor betekenis kan een portret hebben en hoe wordt een portret opgebouwd om die betekenis over te dragen op een ander? Er valt zoveel te leren over en te lezen uit portretten.

Ik heb gestudeerd aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in de richting van mode- en reclamefotografie. Hier ben ik in 2013 afgestudeerd met een educatief programma voor basisscholen om leerlingen zelf kritisch te leren kijken naar portretten in de media.

Lang ben ik zoekende geweest naar wat voor soort fotografie bij mij past. Ik wilde portretten maken, met de sfeer die modefoto’s in tijdschriften hebben, maar dan voor iedere vrouw. Ik wilde dat vrouwen zich niet langer spiegelen aan wat zij zien in de bladen, maar ze laten zien dat zij die vrouwen zelf zijn. Zo is Traits Studio ontstaan.

Total: