wie is traits studio

Mijn naam is Esther en ik ben portretfotograaf. Ik ben 28 jaar en woon in Brabant samen met mijn vriend en teckel Pippa.

Rond mijn 15e ben ik begonnen met fotograferen.
Ik experimenteerde met het zelfportret en creëerde werelden en verhalen vanuit mijn ouderlijk huis. Zo begon mijn liefde voor het portret en voor photoshop, omdat het mij liet zien dat je jouw ideeën om kunt zetten tot beelden en er geen grenzen aan deze creativiteit zitten.

Het portret heeft mij altijd geïnteresseerd: hoe is het ontstaan, voor wie was het oorspronkelijk bedoeld, wat voor betekenis kan een portret hebben en hoe wordt een portret opgebouwd om die betekenis over te dragen op een ander? Er valt zoveel te leren over en te lezen uit portretten.

Ik heb gestudeerd aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in de richting van mode- en reclamefotografie. Hier ben ik in 2013 afgestudeerd met een educatief programma voor basisscholen om leerlingen zelf kritisch te leren kijken naar portretten in de media.

Lang ben ik zoekende geweest naar wat voor soort fotografie bij mij past. Ik wilde portretten maken, met de sfeer dat modefoto’s in tijdschriften hebben, maar dan voor iedere vrouw. Ik wilde dat vrouwen zich niet langer spiegelen aan wat zij zien in de bladen, maar ze laten zien dat zij die vrouwen zelf zijn. Zo is Traits Studio ontstaan.

Word Traits Studio Member

en ben als eerste op de hoogte van nieuwe content!

Total: